Hlučínskem na kole – všechny informace

Odstartujte s Hlučíňáky léto / prázdniny stylově. V sobotu 27.6.2020 od 14:00 si uděláme projížďku kolem Hlučínského jezera, podél řeky zamíříme ke Kozmickým ptačím loukám, navštívíme Juliánku a výlet zakončíme Nad Vaňurkou a bunkrů MO-S 21 a MO-S 22.

Přinášíme jednoduché otázky a odpovědi, na které se nás ptáte:

Kdy se akce koná?
V sobotu 27.6.2020 od 14:00

Kde je sraz a kudy se pojede?
Vyjedeme ve 14:00 od penzionu Rhodos poblíž Hlučínského jezera (zpevněné / travnaté parkoviště mezi hlavní cestou a penzionem). Podél jezera zamíříme k řece Opavě, následně směrem ke Kozmickým ptačím loukám, koukneme na Julánku a cílem je Vaňurka společně s opevněním (bunkry) MO-S 21 a MO-S 22.

Podstatný je však pouze cíl – Nad Vaňurkou a opevnění (bunkry). Můžete tedy dorazit po vlastní trase.
Odkaz na trasu (mapy.cz): https://1url.cz/zzafr
Odkaz na video z trasy: https://www.facebook.com/hlucinskeforum/videos/2852279338232690/
GPS (start): 49.8912156N, 18.1772542E

Hlučínskem na kole 27.6.2020

Co si mám sbalit na cestu?
Kolo, ale můžete do cíle dojít i pěšky. Do batohu si vezměte něco na pití, popř. na grilování. Máme nachystány Birelly, na Bunkru bude možno zakoupit si pivo a něco opéct. Vezměte si také něco pod zadek k sezení. Posezení bude na Vaňurce i u bunkrů, ale laviček je omezené množství a tráva může být mokrá.  

Co když bude pršet?
Počasí neovlivníme, část trasy je po vydatných deštích bohužel podmáčená a zřejmě bude i bahnitá. Ne každý je však z cukru a vyjedeme tedy za jakéhokoliv počasí. Posezení bude připraveno a pokud by od 14:00 pršelo, můžete dorazit libovolně později.

Jedná se o závod?
Ne, nejde o žádný závod. Jedná se čistě o výlet nadšenců.

Musím mít nějaké speciální kolo?
Celá trasa se dá zvládnout na jakémkoliv kole. Část trasy je však lesem a s ohledem na počasí se dá předpokládat, že na úzkých pneumatikách to místy nebude praktické. Není však kam spěchat. Vše se dá obejít, objet nebo můžete jet zcela jinou trasou.

Mám mít na akci připraveny nějaké finance?
Nejedná se o komerční akci. Neplatí se tedy žádné vstupné či startovné apod. Několik desítek Birellů a piv máme přichystáno pro účastníky akce, kteří dorazí na kole, zcela zdarma. Pokud však chcete přispět na rozvoj lokality Nad Vaňurkou, bude na lavičce nachystána stylová sovička (pokladnička). Pokud byste chtěli podpořit opevnění Hlučínska, můžeme si u nich zakoupit pivo nebo něco ugrilovat, popř. najdete pokladničku i u samotné výstavy vojenské techniky a dalších zajímavosti uvnitř bunkrů. Všechny případně vybrané finance budou použity čistě na rozvoj daných lokalit, které jsou poblíž sebe.

Bude tombola a nějaký program?
Ne, tombolu opravdu nečekejte ???? Program bude hlavně ve formě možnosti si popovídat s milovníky cyklistiky a přírody, tedy s dalšími lidmi, jako jste vy.

Více informací se může doplnit průběžně. Doporučujeme sledovat FB událost!

Aktualizováno: 27.6.2020 (12:30)
Počasí nám přeje! Počítejte však raději s tím, že cesty budou po včerejších záplavách místy silně podmáčené.

*Tato událost není organizována vedením města Hlučína a nemá s nimi vůbec nic společného.

Odkaz na FB událost: https://www.facebook.com/events/3932053913503458/