Hlučíňáci nadále vyrábí ochranné pomůcky a jejich doplňky.

Hlučíňáci nadále vyrábí ochranné pomůcky a jejich doplňky. Během prvního nouzového stavu Hlučíňáci vyrobili a rozdali zdarma přes 1000 kusů ochranných pomůcek, jako jsou štíty, respirátory, zarovnávače šikmého proužku, redukce na masky a další doplňky. V současné době opět platí nouzový stav a s tím spojená povinnost nosit na celé řadě míst roušky. Ty jsou však někdy při nošení nepříjemné, dělají tzv. „Elfí uši“ a řežou. Šikovní kutilové si gumičky zachytávají místo za uši o různé doplňky. S jejich výrobou začali také Hlučíňáci, kteří jich ve spolupráci s dalšími kolegy v posledních týdnech rozdali přes 300 kusů.

Většina jednorázových roušek je dělaných na gumičky přes uši, velikost je univerzální. Některé lidi gumičky řežou, vadí jim odstávající uši a nemožnost roušku pohodlně svěsit na krk, když se chtějí např. najíst. Všechny tyto nepříjemnosti řeší jednoduchý doplněk, který si dá člověk za hlavu a místo za uši zachytí gumičky roušky o něj. Běžně to uvidíte u zdravotníků a dalších osob, které musí roušky nosit většinu dne stále nasazenou.“, uvádí Ing. Rostislav Matuška, MBA.

Fantazii se meze nekladou, doplňky pro roušky jdou dělat v různých velikostech, barvách, s vlastními nápisy nebo i v různých kombinacích materiálů, jako je např. dřevo nebo karbon. Někteří jej vnímají jako stylový designový doplněk do vlasů.

V případě, že jste zdravotníci, policisté, hasiči, vzdělávací instituce nebo úředníci a měli byste o tyto doplňky zájem, napište na email hlucinaci@gmail.com nebo kontaktujte přímo Rostislava Matušku na Facebooku.

Hlučínské fórum
Hlučíňáci
Příroda na Hlučínsku
Nad Vaňurkou
Stromy pro náměstí
Žít s krajinou
Lesotriko
SK mažoretky Paprsky Hlučín
Štěrkovna RUN
Rostislav Matuška