Příroda na Hlučínsku může být pestřejší

Akční Hlučíňáci přišli tento rok v rámci participativního rozpočtu v Hlučíně hned se 3 zajímavými projekty ????Příroda na Hlučínsku se tak možná dočká obnovy 2 historických cest a veřejného sadu poblíž sídliště OKD ???? O tom, které projekty nakonec uspějí, budou rozhodovat občané našeho města. Celkem se přihlásilo 7 projektů.

Obnova polní cesty z Rovnin na Cihelnu
Jedlá pěšina na Cihelnu. Je to pokračování cesty Na závodí přes městské pozemky až k Cihelně. Byla by osázena rybízem, malinami, dřištálem. Takové letní osvěžení krajinou s třemi lavičkami.„, říká autorka projektu Magda Kleinová.

Veřejný sad poblíž OKD
„Mizí ovocné stromy ze zahrad a z krajiny. Lokalita, kam v mém projektu navrhuji sad, navazuje na obnovené polní cesty a mohlo by to tak být krásné místo k odpočinku“, uvádí autorka projektu Mgr. Eva Kotková.

Obnova Polní cesty přes Vaňurku!
„Zbývá nám obnovit poslední páteřní polní cestu v Darkovičkách a dovršit tak obnovu polních cest. Obnovou polní cesty opět otevřeme kus krajiny lidem, vlastníkům pozemků a posílíme mimoprodukční funkce krajiny, jako je biodiverzita či protierozní opatření.“, říká autor projektu Ing. Tomáš Matýsek

„Těší mě, že se lidé o přírodu na Hlučínsku zajímají. Všechny 3 zmíněné projekty nabízí možnost vyrazit si z centra města na procházku a využít k tomu cesty, které byly zemědělci zaorány. Věřím, že lidé nápady ocení a příští rok se budeme moci toulat naší krajinou tak, jako v minulosti. Zmíněné projekty veřejnosti brzy představíme blíže.“, říká autor projektu Stromy pro náměstí, díky čemuž naše náměstí zdobí dalších 10ks stromů, Ing. Rostislav Matuška, MBA.

Hlučíňáci
Hlučínské fórum
Příroda na Hlučínsku
Hlučín a okolí – fotografie
Hlučíňáci – cestování
Nad Vaňurkou
Stromy pro náměstí