Hlučíňáci aktualizují turistické mapy. Přidejte se!

Stalo se Vám někdy, že Vám přátelé vyprávěli o místech, které jste pak neuměli najít na mapě? Společně můžeme všechny zájmové body doplňovat o nové informace, fotografie nebo přidávat místa zcela nová.

Mezi nejvyužívanější mapy na internetu patří mapy.cz a Maps Google. Obě zmíněné stránky nabízí jak prostřednictvím webové, tak mobilní aplikace možnost doplnit informace, které odpovídají skutečnosti. Přidat tak lze nejen zcela nová místa, ale navrhnout úpravu těch stávajících, popř. je doplnit o chybějící informace. Přidat či upravit lze i komunikace, které jsou zejména pro pěší turistiku a cyklistiku důležité.

„Aktualizovali jsme nebo přidali v posledních letech více než 600 míst napříč celým světem, řadu jich doplnili či upravili a pokračujeme v tom i nadále. Momentálně se zaměřujeme v místě našeho bydliště na historické polní cesty a různá posezení či vyhlídková místa. Vše doplňujeme o fotografie, ať má turista vždy co nejpřesnější informace. Hlučíňáci tak v mapách najdou řadu nových zajímavých míst, včetně přístupových cest k nim. Budeme rádi, když se zapojí více lidí z okolí. Pokud by si někdo s něčím nevěděl rady nebo chtěl třeba něco pomoci nafotit, ať se klidně ozve.“, doplňuje Ing. Rostislav Matuška, MBA.

Pokud máte v plánu podělit se s lidmi o aktuální fotografie z nějaké lokality, doplnit do mapy chybějící místo, upravit otevírací dobu obchodu nebo jen nějaké místo ohodnotit a napsat k němu komentář, mapy od Google nebo mapy.cz od Seznamu jsou Vám v tomto ohledu zcela otevřené. Nejjednodušší je to přes mobilní aplikaci, kde můžete fotografiermi z místa podložit vše potřebné, včetně součadnic GPS apod.

Odkaz na mapy od Seznamu: www.mapy.cz
Odkaz na Google maps: https://www.google.cz/maps

Hlučínské fórum
Hlučíňáci
Nad Vaňurkou
Stromy pro náměstí
Příroda na Hlučínsku
Žít s krajinou
Lesotriko
SK mažoretky Paprsky Hlučín
Piráti na cestách
Štěrkovna RUN
Rostislav Matuška