Povolební report: Hlučíňáci mají krajskou zastupitelku

Ve dnech 2. a 3. října 2020 se konaly volby do krajských zastupitelstev a v případě města Hlučína také volby do senátu. Z Hlučínských kandidátů se do zastupitelstva Moravskoslezského kraje dostala Mgr. Petra Tesková (ANO 2011), která je v současnosti také zastupitelkou města Hlučína. Největšími skokany jsou v krajských volbách Piráti, kteří mají nově 9 zastupitelů (v roce 2016 neměli zastupitele. pozn. redakce). Druhá nejsilnější koalice ODS+TOP09 získala 10 zastupitelů a vítězem voleb v MSK je ANO 2011 s 24 zastupiteli.

Volební účast v MS kraji byla 32,71%. V samotném Hlučíně byla volební účast 33,91 %.

Souhrné výsledky voleb do zastupitelstva MS Kraje:

1. ANO: 30,24% (24 zastupitelů)
2. ODS+TOP09: 13,84% (10 zastupitelů)
3. Piráti: 11,86% (9 zastupitelů)
4. KDU-ČSL: 9,57% (7 zastupitelů)
5. SPD: 7,68% (6 zastupitelů)
6. ČSSD: 6,95% (5 zastupitelů)
7. KSČM: 5,89% (4 zastupitelé)

Zdroj: iDnes.cz

Reakce Hlučínských kandidátů:

Dobrý den, vážení občané. Děkuji všem za preferenční hlasy a za projevenou důvěru. Vážím si podpory, která se mi dostala, a doufám, že získaný mandát využiji v plné síle pro naše město. S tím jsem do politického boje šla!„, uvedla nová zastupitelka Moravskéslezského kraje z Hlučína, Mgr. Petra Tesková.

Moc děkuji všem, kteří přišli k volbám. Výsledek je takový, jaký jsem tipoval. Jako Piráti máme v našem kraji nově 9 zastupitelů a jsme tak největšími skokany, což je skvělé. Bylo mi ctí být v členem Krajského volebního výboru a mít možnost se podílet na kampani. V Moravskoslezském kraji mě osobně potěšil nezájem o Trikolóru a úplný propad STAN+Zelení+NK, za které mj. kandidoval i náš starosta města Hlučína. Díky tomu, že máme nově zastoupení i v krajském zastupitelstvu, které nám doposud chybělo, budeme moci pracovat opravdu naplno. Přeji Petře Teskové (ANO 2011) co nejvíce úspěchů. Věřím, že bude za naše město i Hlučínsko jako takové bojovat. My na to jako Piráti dohlédneme 🙂 „, uzavírá Ing. Rostislav Matuška, MBA.

Volby do senátu ČR:

Ve volbách do senátu se v obvodu Ostrava-město, kde spadá i Hlučín, utkají o post senátora Ing. Zdeněk Jiříček (ANO 2011) a doc. MUDr. Ondřej Šimetka, Ph.D., MBA (ODS). Druhé kolo senátních voleb proběhne 9. a 10. října 2020.

6.10.2020

Hlučíňáci dali Ondřeji Šimetkovi veřejnou podporu. Odkaz ZDE.

10.10.2020

Vítězem 2. kola senátních voleb v obvodu Ostrava-město, kde spadá i Hlučín, stává doc. MUDr. Ondřej Šimetka, Ph.D., MBA.



Hlučínské fórum
Hlučíňáci
Příroda na Hlučínsku
Nad Vaňurkou
Stromy pro náměstí
Příroda na Hlučínsku
Žít s krajinou
Lesotriko
SK mažoretky Paprsky Hlučín
Piráti na cestách
Štěrkovna RUN